Negotias delegasjon i NHO-forhandlingene, fra venstre: Lars Einar Ingvaldsen, tillitsvalgt Coca-Cola; Nils Blomhoff, advokat og delegasjonsleder; Anne K. Nordvang, rådgiver; Trond Vegard Sæle, 1. nestleder; Ann Kristin Sønmør Nygaard, tillitsvalgt Felleskjøpet Agri; Tommy Aldrin, tillitsvalgt Tietoevry og forbundsleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Enighet mellom Negotia og NHO

Onsdag 9. oktober kom partene til enighet i årets tarifforhandlinger om Funksjonæravtalen. Enigheten innebærer i det store og hele at avtalen videreføres som den er.

- Det har vært tunge og vanskelige forhandlinger, hvor vi har stått imot flere av NHOs krav som vi oppfatter ville svekket opparbeidete rettigheter. Blant annet har NHO krevd å stryke flere bestemmelser, sier Negotias forbundsleder Eirik Bornø. 

Bornø opplyser at partene er enige om å nedsette et utvalg med sikte på å gjøre kompetansebestemmelsene i overenskomsten mer oppdatert og brukervennlige. Bort sett fra dette har ikke Negotia fått gjennomslag for sine krav i oppgjøret. 

- Vi er spesielt overrasket over at NHO ikke var villig til å innfri vårt krav om en modernisering av bestemmelsen om seniorpolitikk til å omfatte en livsfasepolitikk i bedriftene, sier Negotia-lederen.

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker